• Bel ons040 - 243 24 55
 • Buiten openingstijden040 - 303 51 53

Wij zijn open voor alle zorg voor uw huisdier. Lees meer op de homepagina.

Let op, per 1 januari 2022 wijzigen onze openingstijden.

Kattenzorghotel

Kleinschalige, individuele, ruime opvang met buitenren speciaal voor katten

De echte zorg van een kattenzorghotel in Eindhoven

Ons kattenzorghotel is, anders dan een ander kattenpension of kattenhotel, volledig gericht op katten die extra zorg nodig hebben als u dit even niet kunt geven. Als uw kat bijvoorbeeld suikerziekte heeft en dagelijks insuline injecties nodig heeft dan belast u daar liever niet de oppas mee. De oppas ziet uw dier ook onvoldoende om op tijd in de gaten te hebben wanneer het minder goed gaat met uw dier. Wij hebben kennis, kunde en ervaring met het geven van medicatie en het monitoren van uw dier. Zo kunt u uw kat met een gerust hart laten verblijven.

Het kattenzorghotel is open maandag t/m vrijdag van 8.30 - 19.30 uur (gesloten tussen 12.30 - 13.00 en 17.00 - 18.00 uur) en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

De voordelen van kleinschalige opvang voor uw kat

Geen stress, buitenlucht en professionele medische zorg voor uw kat.

In een groot kattenpension of kattenhotel zitten katten vaak bij elkaar wat veel stress oplevert. Hierdoor kan een suikerpatiënt ontregeld raken. Verder is er bij groepshuisvesting ook geen goed zicht op het eten, drinken, poepen en plassen van de kat.

Ook als u wel voor uw dier kan zorgen, maar de zorg is tijdelijk te intensief (bijvoorbeeld na een operatie van uw kat, langdurige opname voor herstel of bij het instellen van een suiker patiënt) kan uw kat bij ons terecht.

Wij bieden een gespecialiseerde kleinschalige opvang voor uw kat. Ons zorghotel bestaat uit zeven ruime units (1m breed, 2m lang en 2m hoog) met daglicht en ieder een eigen dakterras (1m breed, 50cm diep en 70cm hoog) waarop uw kat kan genieten van frisse lucht.. De toegang naar het dakterras is af te sluiten als u liever niet wilt dat uw kat naar buiten gaat. De units zijn volledig van elkaar gescheiden zodat de katten elkaar niet kunnen zien of ruiken. Contact met vreemde katten is over het algemeen erg stressvol en kan grote invloed hebben op uw dier. Met name bij katten met diabetes is het belangrijk om zoveel mogelijk stress te vermijden. Stress kan schommelingen geven in de suikerspiegel en het kan wondgenezing vertragen. Omdat wij alleen maar werken met katten met een aandoening (en hun huisgenoten) is alles erop gericht om uw dier een passende omgeving en verblijf te bieden.

 

Nauwkeurig monitoring van uw kat door deskundigen

Getrainde assistentes, dierenarts en een verzekerd verblijf.

Het kattenzorghotel Eindhoven maakt deel uit van de Dierenkliek Dikketje DAP. Via een glazen tussenwand hebben wij continue zicht op de units. Uw kat wordt verzorgd door onze ervaren en getrainde assistentes. Natuurlijk is er altijd een dierenarts in de buurt mocht dat nodig zijn. Onze stagiaires zullen ervoor zorgen dat uw kat persoonlijke aandacht krijgt zoals knuffel- en speel momenten en dat het verblijf spik en span blijft.

Als uw kat een ziektekosten verzekering heeft dan valt het verblijf in ons zorghotel soms onder de dekking van uw verzekering. Neem voor de zekerheid altijd even contact op met uw zorgverzekering.

Tarieven en intake Kattenzorghotel

Prijzen 2021 Tarief
Eén kat met twee maal daags medische zorg in een verblijf €25,10 per dag
Eén kat met drie maal daags medische zorg in een verblijf €30,56 per dag
Familielid met medische zorg in hetzelfde verblijf €20,69 per dag
Familielid zonder medische zorg in hetzelfde verblijf €13,10 per dag

Onze katten verblijven zijn geschikt voor maximaal twee katten uit een gezin. Indien er meer dan twee katten uit een gezin zijn, worden er twee verblijven aan elkaar gekoppeld.

Katten moeten minimaal twee weken voor verblijf gevaccineerd zijn met de volgende vaccins:

 • Katten en niesziekte
 • BB vaccinatie (Bordetella)

Aangezien de katten in ons zorghotel medische zorg nodig hebben en daardoor een verlaagde weerstand kunnen hebben vinden wij het belangrijk dat ze gevaccineerd zijn met de bordetella-enting.

Intake

Wij besteden veel tijd aan de intake. Bij de boeking krijgt u formulieren thuisgestuurd waarop u o.a. kunt aangeven wat en wanneer uw kat eet, welke kattenbak vulling uw kat gewend is, of uw kat een drinkfontein gewend is en wat de wensen van uw kat zijn met betrekking tot aaien, knuffelen en spelen. Natuurlijk wordt de medicatie ook uitgebreid met u besproken. Ons streven is om uw kat een zo prettig mogelijk verblijf te geven dat zo goed mogelijk aansluit op de thuissituatie. Omdat wij zo kleinschalig zijn is dit ook goed te realiseren.

Medicijnen

De overnachtingsprijs is inclusief alle handelingen zoals prikken en pillen ingeven, maar exclusief medicijnen, de insuline en de tabletten. Deze kunt u eventueel hier aanschaffen of bestellen voor de te overbruggen periode. Heeft uw kat een speciaal dieet, dan raden wij u aan om deze voldoende mee te geven voor de te overbruggen periode. Op aanvraag kunnen wij het voer ook bestellen voor deze periode. De afname van besteld voer gebeurt per zak. U krijgt dus het overgebleven voer mee.

Als uw diabetes-kat wel is ingesteld op de juiste dagelijkse gift van insuline, controleren wij toch minimaal de eerste twee dagen het bloedsuiker omwille van de veranderde omgeving. Dit geeft namelijk stress, wat invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Is uw kat niet ingesteld op de juiste dagelijkse gift van insuline, raden wij een dagcurve aan. Een dagcurve omvat zesmaal een glucosecontrole. De eerste week volgen dan dagelijks glucosecontroles. De prijs is dezelfde als bij glucosecontrole. Vanaf de tweede week controleren wij minimaal tweemaal per week.

Voor katten met een chronisch nierprobleem of schildklierprobleem adviseren wij iedere zes maanden het bloed te controleren. Indien gewenst kunnen wij dat hier tijdens het verblijf van uw kat verzorgen.

Tarieven bloedonderzoek zorghotelgasten

 • Glucose bepalen van een diabetespatiënt, per keer
  €10,14 glucose snelbepaling incl. afname
 • Dagcurve maken van een diabetespatiënt
  €72,60 incl. afname
 • Bloedonderzoek schildklier
  €77,70 T4-bepaling incl. nierwaarden en afname
 • Bloedonderzoek nierwaarden​
  €65,75 incl. afname
Neem contact op